Sprø baconcrisp av fleskesvor

Publisert den 15. oktober 2018 av oss i Holmsmoker!

Standard Blog Post Image

Etter å ha laget masse bacon, har det blitt mye avskåret svor i frysa. Lenge har jeg lurt på hvordan man får denne til å bli sprø og krispy.

Etter mange forsøk har det endelig lykkes. Pass på at du har god tid. Dette tar gjerne 2,5 – 4 timer.

Når man skjærer av svoren må man passe på at fettlaget er minst dobbelt så tykt som svoren.

  • Del svoren opp i 1×2 cm store biter.
  • Ha det oppi en stor panne eller en gryte.
  • Ta 2-3 dl vann i panna, og la det syde og koke lenge. Rør litt av og til.
  • Vannet blir snart grumsete, og det hele ser veldig uappetittlig ut.
  • Etter hvert fordamper vannet, og det blir mer og mer fett.
  • Fettet klarner og hele greiene får mer og mer brun farge.

Nå går det fort, så pass på. Fortsett å koke i fettet. Når det begynner å nærme seg ferdig, ta opp en bit og «prøvetygg» av og til.

  • Når svoren er passe sprø, ta det opp og legg det på et papirhåndkle.
  • Mens svoren ennå er fuktig av fett så strø over Barbeque krydder eller Pommes frites krydder.

Nå er det på tide å åpne øla.