Sprø baconcrisp av fleskesvor
Publisert den 15. oktober 2018 av oss i Holmsmoker!

Etter å ha laget masse bacon, har det blitt mye avskåret svor i frysa. Lenge har jeg lurt på hvordan man får denne til å bli sprø og krispy.
Etter mange forsøk har det endelig lykkes. Pass på at du har god tid. Dette tar gjerne 2,5 – 4 timer.
Når man skjærer av svoren må man passe på at fettlaget er minst dobbelt så tykt som svoren.
- Del svoren opp i 1×2 cm store biter.
- Ha det oppi en stor panne eller en gryte.
- Ta 2-3 dl vann i panna, og la det syde og koke lenge. Rør litt av og til.
- Vannet blir snart grumsete, og det hele ser veldig uappetittlig ut.
- Etter hvert fordamper vannet, og det blir mer og mer fett.
- Fettet klarner og hele greiene får mer og mer brun farge.
Nå går det fort, så pass på. Fortsett å koke i fettet. Når det begynner å nærme seg ferdig, ta opp en bit og «prøvetygg» av og til.
- Når svoren er passe sprø, ta det opp og legg det på et papirhåndkle.
- Mens svoren ennå er fuktig av fett så strø over Barbeque krydder eller Pommes frites krydder.
Nå er det på tide å åpne øla.