Bacon Varmrøkt, med nydelig Hickorysmak

Råvare

Ta et stykke ribbe eller flesk. og skjær vekk svoren. Er det ribbe, skjærer du vekk beina også. Derfor bør ribba være litt tykk.

Saltblandingen – Nitrittsalt

Til Varmrøkt Bacon bruker jeg 20 % sukker og 80 % Nitrittsalt. Det er kjempegodt på skiva.
Med 20% sukker må du være forsiktig om du steker det. Det blir fort brunt/svart. Bruk da heller mindre sukker i blandingen. Prøv deg fram og finn “din” blanding.

Salting

Bland sammen salt og sukker, og strø et godt lag i bunnen av et passende kar. Legg i flesket med svorsiden ned. Strø godt med saltblandingen over og dytt godt inntil på sidene. Er flesket ca 3cm tykt bør det ligge til salting i ca 18-22 timer. Er det 5cm tykt bør det ha 24-30 timer. Skyll godt av saltet når du har tatt det opp og heng det til tørk på en luftig plass.

Varmrøyke

Før du begynner å røyke, bør flesket tørke et døgn eller to. Kjøtt tar mye lettere til seg røyk når det har fått en tynn tørr hinne utenpå.
Røyk flesket i 10-14 timer, avhengig av hvor sterk røyksmak du liker.
Ha 80-90 grader i røykovnen, til interntemperaturen når 65-70 grader . Slå av varmen og røyk videere til du har fått røyketiden du ønsker.
Jeg røyker med OR i 5 timer, KIRSEBÆR i 2 timer og HICKORY i 3 timer. Ta gjerne å snu flesket etter halve tiden.

En enkel løsning om du ikke kan varmrøyke

Pakk flesket inn i folie og legg det i stekovnen med termostaten på 90-110 grader.Bruk steketrmometer, og ta den ut når interntemperaturen når 65-70 grader. La det kjøle seg litt før du fjerner folien.
Kaldrøyk flesket den tiden du ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *