Bacon Varmrøkt, med nydelig Hickorysmak

Publisert den 17. oktober 2018 av oss i Holmsmoker!

Råvare

Ta et stykke ribbe eller flesk. og skjær vekk svoren. Er det ribbe, skjærer du vekk beina også. Derfor bør ribba være litt tykk.

Saltblandingen – Nitrittsalt

Til Varmrøkt Bacon bruker jeg 20 % sukker og 80 % Nitrittsalt. Det er kjempegodt på skiva.
Med 20% sukker må du være forsiktig om du steker det. Det blir fort brunt/svart. Bruk da heller mindre sukker i blandingen. Prøv deg fram og finn “din” blanding.

Salting

Bland sammen salt og sukker, og strø et godt lag i bunnen av et passende kar. Legg i flesket med svorsiden ned. Strø godt med saltblandingen over og dytt godt inntil på sidene. Er flesket ca 3cm tykt bør det ligge til salting i ca 18-22 timer. Er det 5cm tykt bør det ha 24-30 timer. Skyll godt av saltet når du har tatt det opp og heng det til tørk på en luftig plass.

Varmrøyke

Før du begynner å røyke, bør flesket tørke et døgn eller to. Kjøtt tar mye lettere til seg røyk når det har fått en tynn tørr hinne utenpå.
Røyk flesket i 10-14 timer, avhengig av hvor sterk røyksmak du liker.
Ha 80-90 grader i røykovnen, til interntemperaturen når 65-70 grader . Slå av varmen og røyk videere til du har fått røyketiden du ønsker.
Jeg røyker med OR i 5 timer, KIRSEBÆR i 2 timer og HICKORY i 3 timer. Ta gjerne å snu flesket etter halve tiden.

En enkel løsning om du ikke kan varmrøyke

Pakk flesket inn i folie og legg det i stekovnen med termostaten på 90-110 grader.Bruk steketrmometer, og ta den ut når interntemperaturen når 65-70 grader. La det kjøle seg litt før du fjerner folien.
Kaldrøyk flesket den tiden du ønsker.