Installering av varmeelement

Noen tips om installering av varmeelement i røykskap av tre.

Varmeelementet kan med fordel monteres slik at det er lett å ta ut og inn.

Ved rengjøring eller kaldrøyking er det greit å kunne ta ut elementet.

Legg en varmebestandig plate i bunnen av røykskapet. Bygg under plata slik at den er løftet ca 1cm over gulvet. Da blir det god sirkulasjon av luft så plata avkjøles. Lag til en brakett, og monter elementet på den. Se bildet. La braketten ligge løst oppå den varmebestandige plata, men også her bør du løfte braketten ca 1cm for å få luftsirkulasjon. Da er det bare to stikks for å kople elementet. De to stikksene i enden av ledningen må ha isolasjon utvendig.

10cm over elementet vil det være veldig bra å ha en drypplate. Den fanger opp drypp fra maten, samtidig som den fordeler varmen bedre i skapet. Da må varmen gå ut til sidene, i stedet for å gå rett opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *