Ulike tresorter gir ulike smaker

Publisert den 17. oktober 2018 av oss i Holmsmoker!

Standard Blog Post Image

Smak og egenskap på tresortene:

Tresort Smak Passer til
Or Lett, tre, nøytral Biff, lam, svin, fugl, fisk
Eple Lett, fuktig, søt Biff, svin, fugl, fisk
Bøk Medium, tre, litt bitter Biff, lam, svin, fisk
Kirsebær Medium, fruktig, skarp Biff, svin, fugl
Hickory Sterk, fyldig, nøtt Biff, svin, fisk
Lønn Medium, tre, fyldig Biff, svin, fugl, fisk
Eik Mild, tre, litt søt Biff, lam, svin, fugl, fisk

Brennetiden er avhengig av så mye. Grovheten på sponet endrer tiden. Temperaturen i lufta har ennå mer å si.

Et godt utgangspunkt er å stille bryteren på klokka 1300. Se på sponet når det kommer ut. Er det ikke helt svart, still den på 1330. Om sommeren kanskje det er aske som kommer ut. Da prøver du på 1230. Prøv å stille en halv time hver gang.