Ulike tresorter gir ulike smaker

Publisert den 17. oktober 2018 av oss i Holmsmoker!

Smak og egenskap på tresortene:

TresortSmakPasser til
OrLett, tre, nøytralBiff, lam, svin, fugl, fisk
EpleLett, fuktig, søtBiff, svin, fugl, fisk
BøkMedium, tre, litt bitterBiff, lam, svin, fisk
KirsebærMedium, fruktig, skarpBiff, svin, fugl
HickorySterk, fyldig, nøttBiff, svin, fisk
LønnMedium, tre, fyldigBiff, svin, fugl, fisk
EikMild, tre, litt søtBiff, lam, svin, fugl, fisk

Brennetiden er avhengig av så mye. Grovheten på sponet endrer tiden. Temperaturen i lufta har ennå mer å si.

Et godt utgangspunkt er å stille bryteren på klokka 1300. Se på sponet når det kommer ut. Er det ikke helt svart, still den på 1330. Om sommeren kanskje det er aske som kommer ut. Da prøver du på 1230. Prøv å stille en halv time hver gang.