Salting av fisk. (laks)

Salting av fisk (laks). Etter å ha forsøkt mange ulike måter å salte fisken på, er tørrsalting det absolutt beste for meg. På fileter på 1 kg bruker jeg 1 ss sukker og 2 ss salt. En toppet måle-ss tilsvarer ca 30g. Er filetene 1,5 kg blir 1,5 sukker og 3 salt. Og 2...

les mer

Røkt Makrell. Varmrøkt Peppermakrell.

Røkt Makrell. Varmrøkt. Røkt Makrell smaker nydelig, enten det er på skiva eller som middag. Makrellen bør være fersk, og helst den store feite høstmakrellen. Ta først ut innmaten. Lag fileter ved skjære bakover langs ryggraden. Bry deg ikke om du ikke får ut alle...

les mer

Røykelaks. Kaldrøkt.

Råvare: Fisk laksen selv eller kjøp oppdrettslaks. Eller gjerne stor ørret. Sløye den og lag 2 fileter. Vær nøye med å dra ut beina i filetstykkene. Laksen bør være minst 2,5 kg. Kjøper du ferdig fileter bør hver filet veie minst 400g. Salting: Dosering: Hver...

les mer

Ulike tresorter gir ulike smaker.

Ulike tresorter gir ulike smaker. Smak og Egenskap på tresortene. Or Lett, Tre, Nøytral Biff, Lam, Svin, Fugl, Fisk Eple Lett, Fruktig, Søt Biff, Svin, Fugl, Fisk Bøk Medium, Tre, litt Bitter Biff, Lam, Svin, Fisk Kirsebær Medium, Fruktig, Skarp Biff, Svin, Fugl...

les mer