Rådyrlår, Kaldrøkt.

Rådyrlår – Kaldrøyking. Kaldrøkt Rådyrlår er forholdsvis lite brukt og sterkt undervurdert behandling av vilt. Dette er noe alle røykere burde prøve, om de har anledning til å Kaldrøyke. Det kommer ikke til å bli den siste gangen. Her er en god oppskrift som jeg...

les mer

Bacon Kaldrøkt med Hickory.

Forside › Forum › Oppskrifter › Lage Kjøtt › Bacon Kaldrøkt m/Hicorysmak   (Redigert utgave) Råvare: Ta et stykke ribbe eller flesk. Er det ribbe, skjærer du vekk beina. Derfor er det en fordel om du får tak i ribbe som er litt tykk. Frossen ribbe får du billig rundt...

les mer

Sprø Bacon crisp av fleskesvor.

Etter å ha laget masse bacon, har det blitt mye avskåret svor i frysa. Lenge har jeg lurt på hvordan man får denne til å bli sprø og krispy. Etter mange forsøk har det endelig lykkes: Pass på at du har god tid. Dette tar gjerne 2,5 – 4 timer. Når man skjærer av svoren...

les mer

Ulike tresorter gir ulike smaker.

Ulike tresorter gir ulike smaker. Smak og Egenskap på tresortene. Or Lett, Tre, Nøytral Biff, Lam, Svin, Fugl, Fisk Eple Lett, Fruktig, Søt Biff, Svin, Fugl, Fisk Bøk Medium, Tre, litt Bitter Biff, Lam, Svin, Fisk Kirsebær Medium, Fruktig, Skarp Biff, Svin, Fugl...

les mer

Bacon Varmrøkt, med nydelig Hickorysmak

Råvare: Ta et stykke ribbe eller flesk. og skjær vekk svoren. Er det ribbe, skjærer du vekk beina også. Derfor bør ribba være litt tykk. Saltblandingen – Nitrittsalt: Til Varmrøkt Bacon bruker jeg 20 % sukker og 80 % Nitrittsalt. Det er kjempegodt på skiva. Med 20%...

les mer

Jerky

Jerky er en amerikansk kjøtt snacks, som har lavt innhold av fett og kalorier. Jerky inneholder mye protein, slik at det er en populær rett blant turgåere, jegere, klatrere og folk på farten. Indianerne har laget jerky av kjøtt de jaktet, og som ikke kunne oppbevares...

les mer